Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ... ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Αφιερωμένο προς σκέψη σε κάθε αναγνώστη το παρακάτω κείμενο (το οποίο ξεχώρισα από τα διάφορα άλλα που διάβασα στα τοπικά μέσα):

Το άρθρο φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας "Το Βήμα της Νάξου" (4/3/2010 Φύλλο 54).
(Υπογράφεται από τον εκδότη - διευθυντή Στράτο Φουτάκογλου)

"O πρωθυπουργός της χώρας μας καταφέρνει αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας να πείσει ότι αγωνίζεται με αίσθημα ευθύνης, φιλότιμο, ανάστημα, κοινωνική ευαισθησία και πάνω από όλα με αγάπη για τον τόπο, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
Λύσεις που δεν θα βγάλουν απλά την Ελλάδα από μια μεγάλη περιπέτεια που έχει περιπέσει, αλλά ταυτόχρονα θα την βγάλουν οριστικά από τη μιζέρια, τη διαφθορά και την αδιαφάνεια. Δεν θα ξεχάσω το συμπατριώτη μας Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, όταν έλεγε στην προεκλογική του ομιλία στη Σύρο <>
Ναι αγαπητέ μας Γιάννη, όλοι σας μας κάνετε υπερήφανους γιατί δουλεύετε με μόχθο, με πείσμα για να πετύχετε, με όραμα, με σχέδιο και με τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το ακούσαμε από το στόμα του γιού του <> και για να υπάρχει Εθνική Ανεξαρτησία χρειάζονται θυσίες. Ναι οι Έλληνες όσο και αν έχουν καλομάθει είναι έτοιμοι, όπως και το έκαναν κάθε φορά που χρειάστηκε, να το κάνουν και τώρα. Θα θυσιαστούν και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα θα είναι στο τέλος νικητές."

Είμαστε καλομαθημένοι; Μπορεί. Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε; Γιατί όμως; Μήπως για ιδανικά, για αξίες, για θεσμούς; Γιατί κάθε φορά που θυσιαζόμασταν ως λαός, για αυτά δίναμε και τη ζωή μας ακόμη. Για ποιό λόγο να θυσιαστούμε τώρα; Για να απολαύσουν τα χρήματα όσοι τα σπατάλησαν, τα κακοδιαχειρήστηκαν και μας υπερχρέωσαν ως χώρα; Γιατί εμείς να πληρώσουμε τα "σπασμένα", γιατί εμείς να στερηθούμε, γιατί εμείς θα πρέπει για πολλά χρόνια να ζούμε μια ζωή μίζερη και στερημένη; Όχι. Να πληρώσουν όσοι - για δεκαετίες - μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.
Να δοθεί ένα αίσθημα δικαιοσύνης στον κόσμο που του ζητούν να θυσιαστεί. Δεν είναι λαϊκισμός. Είναι απόλυτα δίκαιο και κοινό αίσθημα. Ποιός πιστεύει πως θα βγεί αποτέλεσμα από... εξεταστικές επιτροπές; Ας θυσιαστούν επιτέλους κάποιοι (έστω) από αυτούς που πραγματικά φταίνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: