Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟ-ΣΚΟΠΗΣΗ

Πολύς λόγος για τη σφυγμομέτρηση των ψηφοφόρων εδώ και αρκετό καιρό, ξεκινώντας με ένα "παπαγαλο-γκάλοπ" που τάχα έγινε (κανείς δεν ξέρει πότε και σε ποιούς) και που έδινε άνετη νίκη στον τωρινό δήμαρχο Νίκο Μαράκη. Ακολούθησε η δημοσκόπηση της "Κυκλαδικής" η οποία αποσύρθηκε προχθές (μετά από... εκτόξευση του υποψηφίου Μανόλη Μαργαρίτη - μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του) γράφοντας σχετικά:

"ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΤΕΛΟΣ
Οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις γίνονται για να μπορούν τόσο οι διαχειριστές των ιστοτόπων και κατ επέκτση και οι επισκέπτες τους, να λαμβάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας στην οποία απευθύνονται. Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων και διαγκωνισμό κλακαδόρων. Στην πρώτη μας δημοσκόπηση για τα προβλήματα της Νάξου, ψήφισαν γύρω στα 40 άτομα. Για το "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για δήμαρχο Νάξου" έγινε πραγματικά χαμός. Η απότομη αύξηση ποσοστών, η αφύσικη ροή ψήφων, έδειξαν ότι δυστυχώς, ούτε αυτή, αλλά και καμία άλλη δημοσκόπηση διαδικτυακή, είναι κατά το μέτρο που θέλουμε εμείς που τις διοργανώνουμε, αξιόπιστη. Γι' αυτό και την καταργήσαμε. Το αν θα επανέλθουμε, αυτό είναι σίγουρο. Ομως θα γίνει με όρους που θα διασφαλίζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία. Ζητούμε συγνώμη για την κατάργηση και θα επανέλθουμε..."


και... επανήλθε σήμερα με λιγότερους υποψήφιους, γράφοντας σχετικά:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Επειδή πολλά ακούστηκαν, και μάλιστα έφτασαν ορισμένοι να γίνουν περισσότερο απο γελοίοι αφού στα σχόλιά τους βιάστηκαν να μιλήσουν για πιέσεις, χωρίς να γνωρίζουν οι αφελείς και οι πολιτικά αγράμματοι για τα της Νάξου, ξαναβγάζουμε στον αέρα την δημοσκόπηση με λιγότερες επιλογές για να μην μπερδέψουμε κάποιους....
Ας ελπίσουμε ότι εκεί στα στέκια του Γαλατσίου που συχνάζουν να ξοδεύουν κανένα ευρώ παραπάνω και να μιλάνε λίγο παραπάνω στο κινητό με τους "φίλους" τους και πληροφοριοδότες τους... Είπαμε, πολλοί εξ Αθηνών πιστεύουν ότι γνωρίζουν τα της Νάξου ενώ όπως φαίνεται πολλές φορές δεν γνωρίζουν την τύφλα τους, αλλά έχουν ένα προσόν... Ενα μεγάλο προσόν. Είναι ανώνυμοι και μέσα από το πλήθος λές ότι κοτσάνα θες..."


Μπήκα στον πειρασμό κι εγώ να κάνω μια Δημο-σκόπηση... :-)

Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς της δημοτικές εκλογές, θα ενταθεί το συνολικό κλίμα και πολλά θα ακούγονται χάριν εντυπώσεων. Αυτή τη στιγμή οι σίγουροι υποψήφιοι είναι ο Νίκος Μαράκης και ο Μανόλης Μαργαρίτης. Ακούγονται και άλλα ονόματα αλλά μοιάζουν φήμες. Εκπλήξεις δεν αποκλείονται. Έχουμε κατά νου πως θα ακούσουμε πολύ "ράδιο αρβύλα", πολλά θα γίνουν που δε θα τα μάθουμε και πολλά θα μάθουμε χωρίς να γίνουν.
Ακούσαμε για... παλαίστρες, καλά παιδιά, εμπειρία, νέο αίμα κλπ, χρίσματα κλπ κλπ.
Μια υπενθύμιση: Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε τους ικανότερους που θεωρούμε πως θα κάνουν κάτι καλό για το μέλλον του νησιού . Όχι κόμμα. Φυσικά για τους (πιο) πολλούς αυτά είναι ψιλά γράμματα και το κόμμα είναι πάνω από όλα. Περαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: