Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΡΝΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΙΝΕΙ

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ;

Επιστολή προς τα Μ.Μ.Ε. Νάξου.

Από Αναγνώστου Αντώνη - Σπανέλη Σοφία «Σπείρα Διαφημιστική»
Καρουάνα Χάρη «Fantazia Graphics»
Παπανικολάου Θωμά «Τυπογραφείο»

Οι λόγοι που δημοσιοποιούμε σήμερα τις θέσεις μας είναι δύο:
Ο πρώτος λόγος είναι να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που αναρωτιούνται γιατί δεν αντιδρούμε, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, για την συνεχιζόμενη, πρωτοφανή και κραυγαλέα προκλητική σχέση ανάμεσα στον Δήμο και την διαφημιστική εταιρία «Αποτύπωμα», στην οποία εμπλέκεται ο γιος του δημάρχου (σε σημείο που δεν γνωρίζουμε πλέον αν το «Αποτύπωμα» αποτελεί παράρτημα του Δήμου ή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο), η όποια σχέση «ρυπαίνει» την ζωή του τόπου με διάφορους τρόπους.

Ο δεύτερος λόγος είναι για να ενώσουμε την φωνή μας και να συμπαρασταθούμε στους λίγους που τολμούν να πάρουν θέση δημόσια για τα πρωτοφανή φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας στον τόπο που ζούμε.

Όσον αναφορά στα γεγονότα που εμείς γνωρίζουμε μέσα από τα δημόσια έγγραφα:

-Πράγματι ήρθε στα χέρια όλων μας επιστολή από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νάξου με ημερομηνία 25\5\2009, με θέμα:
«Υποβολή κλειστής προσφοράς για προμήθεια φυλλαδίων αφισών & μουσαμάδων για την προβολή των εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2009»

-Στείλαμε όλοι κλειστές προσφορές μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό όριο (29\5\2009).

-Στις 9\6\2009 κοινοποιήθηκε με φαξ στις επιχειρήσεις μας το «Πρακτικό Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών» (5\6\2009- ΑΡ. ΠΡΩΤ.50), με το οποίο ενημερωθήκαμε ότι ναι μεν συνήλθε η επιτροπή διενέργειας, αξιολόγησης και παραλαβής προμηθειών στις 5\6\2009, προκειμένου να προβεί στο άνοιγμα και την αξιολόγηση των κλειστών οικονομικών προσφορών, τις οποίες ναι μεν έλαβαν υπ' όψη, αλλά επειδή τα μελή της επιτροπής χρειαζόντουσαν ορισμένες διευκρινίσεις (;) έπρεπε να συμπληρώσουμε μια νέα φόρμα (την οποία λάβαμε με φαξ), με νέα οικονομική προσφορά την οποία μάλιστα έπρεπε, λόγω μεγάλης πίεσης του χρόνου, να στείλουμε με φαξ στο Δήμο, γεγονός που αναιρεί φυσικά αυτόματα την διαδικασία των κλειστών προσφορών.

Κάποιοι από μας συμπλήρωσαν και απέστειλαν τη φόρμα κάποιοι δεν την απέστειλαν θεωρώντας ότι η πρώτη προσφορά τους ήταν πλήρης και κατατοπιστική, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι που προσβάλει τη νοημοσύνη.

-Σε ποια εταιρία ανατέθηκε η προμήθεια μετά από αυτή τη «διάφανη» διαδικασία;

H απάντηση είναι γνωστή...
Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε όλους είναι το γεγονός ότι, τα ενημερωτικά φυλλάδια του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, στα οποία αναγράφεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2009 και που σκοπό είχαν την ενημέρωση των επισκεπτών, παραδόθηκαν τελικά από την εταιρία «Αποτύπωμα» στα μέσα του Αυγούστου (μπορούν δηλ. πλέον να χρησιμοποιηθούν και σαν αναμνηστικά φυλλάδια), γεγονός που προσβάλει για άλλη μια φορά τη νοημοσύνη μας... Εξ άλλου τα κριτήρια με τα οποία δίνονται οι προμήθειες και ο τρόπος που διενεργούνται οι διαγωνισμοί στο Δήμο Νάξου είναι πλέον γνωστά σε όλους μας, με πρόσφατο παράδειγμα τον φωτογραφικό διαγωνισμό για την εργολαβία καθαριότητας,.

Αυτά όμως είναι ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα.
Εμείς μια που αναφερθήκαμε σε διαγωνισμούς θα θέλαμε να ενημερωθούμε από το Δήμο, για ένα θέμα που αφορά όλους τους πολίτες και συγκεκριμένα για την τύχη των εντύπων που ανέλαβε να εκδώσει για λογαριασμό του Δήμου Νάξου η εταιρία Αποτύπωμα, η οποία - αν και μοναδικός μειοδότης του μειοδοτικού διαγωνισμού - αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου «Προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων Δήμου Νάξου», που αφορά δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) «Αγροτική Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου»
και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νάξου και προϋπολογισμό 44.578,00 ευρώ.

Και συγκεκριμένα θα θέλαμε να μάθουμε πότε εκδόθηκαν και πότε παραδόθηκαν στο Δήμο τα εξής έντυπα τα οποία και αποτελούν υποχρέωση του αναδόχου:

Τουριστικός οδηγός στα ελληνικά και στα αγγλικά (5.000 τεμ.)

Ετήσιο ημερολόγιο 12Χ22εκ. (2.00 τεμ.)

6 αφίσες

Χάρτες της Νάξου με τουριστικές διαδρομές (15.000 τεμ.)

Σελιδοδείκτες ( 5.000 τεμ.)

Ντοσιέ διακίνησης υλικού (3.000 τεμ.)

Φωτογραφικό λεύκωμα στα ελληνικά και στα αγγλικά (1.000 τεμ.)

Έκδοση DVD (2.000 τεμ.)

5 καταχωρήσεις σε τουριστικούς οδηγούς

Με δεδομένο ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στο Δήμο και στους Δημότες, θα θέλαμε να μάθουμε που διανεμήθηκαν τα συγκεκριμένα έντυπα, αφού είναι γεγονός ότι στο νησί της Νάξου δεν εμφανίστηκε κανένα από αυτά και να προκαλέσουμε μια δημόσια παρουσίαση των εντύπων για να βεβαιωθούμε ότι τα 44.578,00 ευρω ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ αξιοποιήθηκαν πράγματι για την προβολή του νησιού μας.

Τελειώνοντας θέλουμε να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τις εύλογες απορίες μας για τη σχέση του υιού Μαράκη με την εταιρία «Αποτύπωμα».

- Ο ίδιος σε δελτία τύπου και σε ραδιοφωνικές εκπομπές παρουσιάζετε σαν επιχειρηματίας που επένδυσε σε εξοπλισμό ενώ απασχολεί 12 άτομα προσωπικό.

-Το λογότυπο της εταιρίας εμφανίζεται παντού σαν «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» - Διαφημιστική Εταιρία Κυκλάδων ΜΑΡΑΚΗΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

- Ο πατέρας - δήμαρχος Μαράκης σε ραδιοφωνική εκπομπή μας κατηγόρησε ότι διαμαρτυρόμαστε γιατί μας ενοχλεί η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα του υιού του.

-Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με επίσημο έγγραφο του Δήμου (16\1\2009 Α. πρωτ. 415 ) και με υπογραφή δημάρχου, σε απάντηση σχετικής μας αίτησης, ενημερωνόμαστε ότι: «Η εταιρική μορφή
της ετ. «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» είναι ιδιοκτησίας του κ. Δημήτρη Μπαρδάνη, χωρίς να αναφέρετε άλλος εταίρος»

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

marakispasok.blogspot.com

an einai dynaton!

Ανώνυμος είπε...

Αύριο πρωί στον Μεσόγειος θα μιλήσει ο δήμαρχος. Τι θα πεί να καλύψει τα ακάλυπτα?

Ανώνυμος είπε...

ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων

Άρθρο 99
Κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση
1. Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη
συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως
του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμο−
δοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για
θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον
ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίμα−
τος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.
2. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της
διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε
μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση
καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας,
σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.

Aυτά για την ιστορία.
Άραγε ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση του δημάρχου;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ:

http://www.megaupload.com/?d=0S1XQNB6

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΑΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Κ.NAXIEST ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ?

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ Ή Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ??