Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΝΑΞΑΘΛΟΝ 2009

Aποτελέσματα ΝΑΞΑΘΛΟΝ 2009
(Κυριακή 12/08/2009) - (Αναδημοσίευση από το naxos.gr)

Νίκες για Χρήστο Ανεσιάδη και Marie Leauty στο ΝΑΞΑΘΛΟΝ 2009
Με ρεκόρ συμμετοχών διεξήχθη την Κυριακή 9 Αυγούστου 2009 στη Χώρα της Νάξου ο αγώνας Τριάθλου με την ονομασία Ναξαθλον 2009.
Οι αγωνιζόμενοι έφτασαν τους 69 αθλητές, 59 άνδρες και 10 γυναίκες απ΄ολο τον κόσμο. Νορβηγία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία, Καναδά και Έλληνες απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Οι εντυπώσεις θετικές για κάποια πράγματα αρνητικές για κάποια άλλα.
Στα μεγάλα συν του αγώνα βάζουμε την επιλογή της διαδρομής στην κολύμβηση που έγινε κάτω από το περίφημο αρχαίο μνημείο την Πορτάρα. Η διαδρομή της ποδηλασίας είχε κάποιες δυσκολίες λόγω των πολλών διασταυρώσεων. Παρόλα αυτά κανένας ποδηλάτης δεν πήρε λάθους δρόμο.
Αρνητικό η αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων σε κάποια σημεία λόγω του μεγάλου όγκου τουριστών στο νησί μας. Αυτό οι διοργανωτές το έλαβαν υπόψη και του χρόνου θα επιλεχθεί διαδρομή μακριά από κίνηση τροχοφόρων.

Το Νάξαθλον έχει σκοπό να καθιερωθεί. Ο ίδιος ο αγώνας είναι ένα καλό μάθημα για τους διοργανωτές προκειμένου να λάβουν υπόψη όλα τα λάθη για το μέλλον να προσφέρουμε ένα αγώνα αντάξιο των προσδοκιών κάθε αθλητή.

Αγωνιστικά:
H ροή των αθλητών άρχισε στις 9 το πρωί.
Η ζώνη αλλαγών ήταν έτοιμη να αποδεχθεί τους αθλητές με τα ποδήλατα τους στα bike racks το θέαμα ήταν εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας καθώς δεν υπήρχε προηγούμενο στη Νάξο να συγκεντρωθούν τόσοι αθλητές.
Στους αθλητές παραδόθηκαν τα καλάθια τα σκουφάκια και οι αριθμοί και μετά από την ενημέρωση των αθλητών στις 10:31 δόθηκε η εκκίνηση.
Ο πολύ καλός Χρήστος Ανεσιάδης από την Κρήτη κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση μπροστά από τον πολύπειρο Λεωνίδα Αθανασόπουλο που πρόσφατα συμμετείχε στο Iron Man της Φρανκφούρτης 2009 τον οργανωτή του διεθνούς φήμης “Schiniathlon”
Πίσω από τον Λεωνίδα τερμάτισε σε απόσταση ανάσας ο περσυνός νικητής του Νάξαθλου Παπανικολάου Κωνσταντίνος.
Στις γυναίκες η έμπειρη Marie Leauty που πρόσφατα συμμετείχε στο Iron Μαn της Φρανκφούρτης 2009 και οργανώτρια του “Schiniathlon” τερμάτισε πρώτη με διαφορά από την δεύτερη Μαρία Κασιμάτη από την Κρήτη και τρίτη η Καναδέζα Handen Walson.
Στους έφηβους ο Γάλλος Thοmas Fass ήταν πρώτος και ακολούθησαν οι πολλά υποσχόμενοι νεοεμφανιζόμενοι αθλητές της Νάξου Αθανάσιος Φίλιος και Μιχαήλ Φακίνος.
Μετά από το τέλος του αγώνα και την απονομή μεταλλίων και βραβείων προσφέρθηκε τραπέζι με πλούσιο γεύμα σε εστιατόριο της παραλίας.
Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί περίπου στο τέλος του Αυγούστου του 2010.

Περισσότερα εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: