Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ!

Την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου και του προέδρου του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου Μανώλη Πολυκρέτη ζήτησε ο Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης, επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του. Αφορμή για να ζητηθεί όχι και με τόσο κολακευτικά λόγια (πληροφορίες κάνουν λόγο ότι από την πλευρά του Δήμαρχου ακουστήκαν ύβρεις... “Έλα κάτω ρε...”) η παραίτηση ήταν ότι ο Μανώλης Πολυκρέτης, ως πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου, αρνήθηκε την παραχώρηση του Σταδίου για να πραγματοποιήσει συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο η ιδιωτική εταιρία που οργάνωσε και την συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου.

Όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η Δημοτική Παρατάξη “ΝΑΞΟΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου ούτε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου έχουν λάβει απόφαση για πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναυλίας. Παρακάμπτοντας με προκλητικό, αντικανονικό και αντιδημοκρατικό τρόπο τη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου υπό τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη, που δεν είχε την παραμικρή γνώση.

Και ενώ ήξερε ο Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης ότι από τη συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου το γήπεδο ποδοσφαίρου ήταν σε άσχημη κατάσταση, αφού είχε πάθει ζημιές (μέχρι και τις χημικές τουαλέτες άδειασαν στο χορτάρι) που ξεπερνούσαν τις τρεις χιλιάδες ευρώ, επιβαρύνοντας το ταμείο του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου, γιατί η ιδιωτική εταιρία αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου Μανώλης Πολυκρέτης μίλησε στον Ρ/Σ Μεσόγειος δηλώνοντας ότι δεν παραιτείται ούτε από την προεδρία του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου ούτε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Παρεμβάσεις στον Ρ/Σ Μεσόγειος FM 105,4 Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης: Χαρακτήρισε ως προφάσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων τα όσα λέγονται και ακούγονται για τη συναυλία του Πλουτάρχου ενώ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου Μανώλη Πολυκρέτη καθοδηγείται από άλλους.

Ν. Βενιέρης: Υπεύθυνο για την λειτουργία του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου είναι το Δ.Σ. και όχι ο Δήμαρχος. Παράλληλα διέψευσε όσους υποστηρίζουν ότι η παράταξη του είναι υπό διάλυση. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Μαυρομάτης, επισήμανε πως τα δικτατορικά καθεστώτα έχουν παύσει να υφίστανται προ πολλού και ότι μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου μπορεί να φύγει από την προεδρία του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου ο Μανώλης Πολυκρέτης.

Επίθεση εναντίον του δήμαρχου και από τον Γιάννη Δρυμαλίτη με παρέμβαση που έκανε στον Ρ/Σ Μεσόγειος. Αύριο (27/8) η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου για την παραχώρηση του σταδίου για τη συναυλία του Πλουτάρχου.
παρουσία του Δήμαρχου Νάξου Νίκου Μαράκη.

(Αναδημοσίευση από naxios)

Μανόλη, μπράβο, έδειξες πως αξίζεις κάθε ψήφο που πήρες και πως έχεις σθένος και αξιοπρέπεια! Δε μάσησες τα λόγια σου, ούτε "ρούφηξες το αβγό σου" στις απειλές του δημάρχου. Μακάρι να υπήρχαν λίγοι ακόμα σαν εσένα!

Είναι γνωστή η τακτική του δημάρχου, όταν κάποιος βγει και καταγγείλει τα κακώς κείμενα, να λέει πως υποκινείται, για συμφέροντα, μπλα μπλα μπλα…
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν φοβούνται την αυτοκρατορική συμπεριφορά του δημάρχου και ένας από αυτούς είναι ο Μανόλης.

Με όλα αυτά, ανακαλύψαμε πως η Δημοτική Παρατάξη “ΝΑΞΟΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” υπάρχει… ακόμα αφού εξέδωσε ανακοίνωση (παρακάτω). Αλήθεια, θα ασκήσει ποτέ το έργο για το οποίο την ψήφισαν τόσοι δημότες, θα ασκήσει έλεγχο, θα πει τα πράγματα με το όνομά τους, ή θα μείνει σε… ανακοινώσεις;

“ΝΑΞΟΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ”
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νάξος 25-08-2009

Οι μάσκες πλέον έπεσαν. Ο Δήμαρχος Νάξου, μη τηρώντας πλέον ούτε τα προσχήματα, ως άλλoς Ρωμαίος Αυτοκράτορας, ακολουθώντας τακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», έφτασε στο σημείο να ζητάει «κεφάλια επί πίνακι» και εν προκειμένω το κεφάλι του Προέδρου του Δ.Σ του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νάξου, κου Μανώλη Πολυκρέτη, και αντί μέλημα του να είναι η προστασία της δημοτικής περιουσίας και εν προκειμένω του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Νάξου, η προστασία και η ασφάλεια των αθλουμένων σε αυτών μικρών παιδίων και μεγάλων, αλλά και όλων των ευρισκομένων σ’αυτό, παρακάμπτοντας και μάλιστα με τρόπο προκλητικό, αντικανονικό και αντιδημοκρατικό τα νόμιμα εκλεγμένα όργανα Διοίκησης του Δ.Α.Κ. Νάξου, δηλαδή του Διοικητικό του Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, μόνο και μόνο για να διενεργηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νάξου μία ιδιωτική συναυλία από μία ιδιωτική εταιρία που μοναδικό σκοπό της έχει το κέρδος και το οικονομικό όφελος.
Ερωτάμε τον κο Δήμαρχο Νάξου ποιος συμφώνησε και μάλιστα «εν ριπή οφθαλμού» την διεξαγωγή της ανωτέρω ιδιωτικής συναυλίας στον ανωτέρω χώρο, ερήμην των αρμοδίων να αποφασίσουν τούτο οργάνων.
Πως αναφέρετε στην σχετική αφίσα διαφήμισης, ότι η ανωτέρω συναυλία ότι αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου δεν έχει λάβει καμία απόφαση περί τούτο, ομοίως δε καμία απόφαση περί τούτου δεν έχει πάρει ούτε το Δ.Σ του Π.Ο.Δ.Ν.
Πως αναφέρετε στην σχετική αφίσα διαφήμισης, ότι η ανωτέρω συναυλία, ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου, όταν ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.ΑΚ. Νάξου δεν έχουν την παραμικρή γνώση.
Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την εκτύπωση και διακίνηση του διαφημιστικού υλικού (αφισών φυλλαδίων, πανώ κλπ) για την ανωτέρω συναυλία.
Για όλα τα ανωτέρω ο Δήμαρχος Νάξου θα πρέπει να απαντήσει άμεσα και δημοσίως, τόσο σε εμάς, αλλά και σε όλους του Δημότες του Δήμου Νάξου, τα χρήματα των οποίων και διαχειρίζεται, και από τους οποίους σε 12 και κάτι μήνες θα λάβει την απάντηση που του αρμόζει.

Εκ της Δημοτικής Παρατάξεως.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΥΛΙΑΡΗ!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΧΙΟ

Naxiest είπε...

Αφού ένα μεγάλο είναι αναδημοσίευση, προφανές δεν είναι να είναι το ίδιο κείμενο;