Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ!

Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του δημάρχου Νάξου Νίκου Μαράκη στον Ρ/Σ Μεσόγειος στην εκπομπή της κας Ρούλας Μπράουν (1/9/09).
Δημιουργήθηκαν περισσότερα και μεγαλύτερα ερωτηματικά για τη σχέση του Δήμου με τον γιό του δημάρχου και την επιχείρηση "Αποτύπωμα" που φέρει και το όνομά του στο λογότυπό της.

Παραθέτουμε την επιστολή των επαγγελματιών που δόθηκε στη δημοσιότητα την επόμενη μέρα:

Προς τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Κοινοποίηση: ΜΜΕ ΝΑΞΟΥ

Χθες (1/9/09) στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ απολαύσαμε τον δήμαρχο Νάξου σε ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα επιπέδου καφενείου, να απολογείται με «ξεκάθαρες κουβέντες» για όλα αυτά που του καταλογίζουν οι πολίτες.

Συγκεκριμένα:

1. Για τα έντυπα φάντασμα, τα οποία ανέλαβε να εκδώσει η εταιρία φάντασμα του γιου του, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν στη Νάξο (ούτε και θα παρουσιαστούν ποτέ):
Μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Γεωργίας που τα συγχρηματοδότησε, αφού η Δημοτική Αρχή δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να τα παρουσιάσει στους Ναξιώτες ούτε καν να απαντήσει για το που και πότε διανεμήθηκαν.
(αν όντως έχουν τυπωθεί όλα τα έντυπα και αν όντως ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και αν όντως προβάλουν τη Νάξο, τι λόγο θα είχε μετά τις συνεχείς προκλήσεις μας να τα κρατάει κρυμμένα;)

2. Για την παράτυπη διαδικασία (προσφορές με φαξ) μέσα από την οποία δόθηκαν οι δουλειές του Πολιτιστικού Οργανισμού στην εταιρία φάντασμα του γιου του:
Απάντησε ότι ενώ θα μπορούσε να δοθεί από την αρχή η δουλειά με απ’ ευθείας ανάθεση σε οποιονδήποτε θελήσει ο Δήμος ή τα νομικά του πρόσωπα, οι υπηρεσίες του Δήμου μπήκαν στον κόπο να στήσουν ένα διαγωνισμό για τα μάτια του κόσμου και όλα αυτά επειδή ο ίδιος είναι πολύ δημοκράτης και σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες.
(Μας είπε δηλαδή ότι για ποσά μέχρι 15.000€ ο Δήμος έχει το δικαίωμα να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις. Αυτό που δεν μας είπε και που αναφέρεται ρητά στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τον οποίο ο Δήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού συχνά επικαλείται είναι ότι:
Τα αιρετά όργανα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέχουν υποχρεωτικά από τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με θέματα για τα οποία οι ίδιοι ή συγγενείς τους έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχουν υλικό ή ηθικό συμφέρον. Αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρες ενώ το όργανο που έλαβε μέρος σε σχετική συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας.)

3. Για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού που τυπώθηκε στο τέλος του καλοκαιριού:
Απάντησε ότι «ο Πολιτιστικός Οργανισμός καθυστέρησε να δώσει αποσαφηνισμένα με σαφήνεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων»
(εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο δήμαρχος υπήρξε σαφής: τους βγάζει όλους άχρηστους προκειμένου να βγει λάδι ο Γιαννάκης)

4. Για τον άκομψο τρόπο που παραχώρησε ο ίδιος το στάδιο Νάξου σε ιδιωτική εταιρία χωρίς να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα.
Απάντησε ότι τα Νομικά Πρόσωπα είναι Νομικά Πρόσωπα του Δήμου της Νάξου, δηλαδή του Δήμαρχου (σύμφωνα με τη λογική του) άρα ο Δήμαρχος μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς να ενημερώνει το Δ.Σ. του Νομικού προσώπου. Όσο για τις δημοκρατικές διαδικασίες, αυτές μπαίνουν στην άκρη όταν πρόκειται για το συμφέρον του τόπου…
(μόνο που αυτή η λογική θυμίζει άλλες εποχές και άλλες περιόδους της ιστορίας μας)

5. Τέλος για την επαγγελματική σχέση που έχει ο γιος του με την επίμαχη εταιρία φάντασμα Αποτύπωμα, απάντησε ξεκάθαρα:
Ότι είναι μία επιχείρηση που την λειτουργούνε μαζί ο γιος του Γιάννης Μαράκης και ο Δημήτρης Μπαρδάνης και ότι δεν ξέρει ακριβώς «πως τα έχουνε κανονίσει εκεί πέρα, αλλά εφοριακά… τακτικά… και τα λοιπά… ψάχνουμε να βρούμε γωνία στο δεκάρικο» (;)

Μάλιστα κύριε Δήμαρχε υπήρξατε σαφής!!!
Η συνέχεια στα αρμόδια όργανα.

Υ.Σ. Βέβαια μας απογοήτευσε λίγο ο Δήμαρχος που δεν άφησε τον «υπερεργολάβο» του Δήμου κ. Γιάννη Μαράκη να εκφραστεί κι αυτός με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο και να μάθουμε κάτι παραπάνω για την μαρξιστική ιδεολογία που επικαλείται και τη ζούγκλα της αγοράς. Κρίμα γιατί χάσαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις καταπληκτικές ατάκες του όπως την ανεκδιήγητη: «Εγώ κυρία Ρούλα μου έβαλα το κεφάλι μου στον κορβανά»
(κορβανάς: ταμείο, χρηματοκιβώτιο, θησαυροφυλάκιο)
(Ραδιοφωνική εκπομπή «Από τη Νάξο με αγάπη» 4/11/08)

Καρουάνας Χάρης
«Fantazia graphics»
Παπανικολάου Θωμάς
«Τυπογραφείο»
Αναγνώστου Αντώνης
Σπανέλη Σοφία
«ΣΠΕΙΡΑ διαφημιστική»

3 σχόλια:

katerina είπε...

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ...

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΚΙΔΕΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΡΑΔΙΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ???

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗ ΝΑΞΟ???

Naxiest είπε...

Αγαπητή Κατερίνα, υποθέτω πως δε ζεις στη Νάξο, οπότε δεν έχεις γνώση των όσων συμβαίνουν ή δεν τα παρακολουθείς. Θεωρείς πως κάποιοι επαγγελματίες έχουν εμμονές με τους Μαράκηδες γιατί καταγγέλουν δημόσια όσα γίνονται και δεν τα κρατούν σε επίπεδο προσωπικών συζητήσεων όπως πολλοί άλλοι δημότες κάνουν; Αν διαβάσεις τις τοπικές εφημερίδες από τον περασμένο Νοέμβριο υπάρχουν διαμαρτυρίες (έχουν αναρτηθεί και στα τοπικά blogs). Φαντάζομαι πως σκεπτόμενος άνθρωπος είσαι, οπότε και τα σενάρια που λές δεν έχουν βάση. Θεωρείς πως όποιος δεν μιλάει αγαπάει τη Νάξο; Περισσότερο από ποτέ ακούγονται διαμαρτυρίες και αντιδράσεις για συμπεριφορές του Δήμου (περιβάλλον, καθαριότητα, ΔΑΚ, αναθέσεις κλπ).
Όποιος ενδιαφέρεται και αγαπάει τον τόπο του, διαμαρτύρεται, δρα, και προσπαθεί να συμβάλει στο καλό του. Σίγουρα πάντως αν μένει άπραγος τίποτα δε διορθώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Kala esy pou les pws se lene katerina eftiaxes blog kkamvisi.blogspot.com gia afto to logo? Den exeis tipota allo na peis? To logo pou eftiaxes to blog estw?