Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Wi-Fi

Ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολύ συζήτηση και έχει αναρτηθεί και σε άλλα Ναξιακά Blogs με στοιχεία δημοσιευμένα στο παρελθόν και ερωτήματα: Το θέμα του ασύρματου δικτύου του Λιμενικού Ταμείου Νάξου που ακόμα και σήμερα είναι... άφαντο παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις πως θα είχε υλοποιηθεί για να λειτουργεί το καλοκαίρι που μας πέρασε.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Wi-Fi
(ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ)

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ (ΤΟΥ 2008)
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΞΙΑ – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 40 20/10/2007)

Από την επόμενη άνοιξη κάτοικοι και επισκέπτες της Νάξου, θα έχουν τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το Internet όσο θα βρίσκονται στην παραλιακή οδό της Χώρας, καθώς και οι επιβάτες των πλοίων και των τουριστικών σκαφών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο λιμάνι ή στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών. Ο εξοπλισμός ήδη αγοράστηκε και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΞΙΑ – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 41 27/10/2007)

Επαγγελματίες της Νάξου εκφράζουν με επιστολή τους μέσω της “Ναξίας” διαμαρτυρία και ασκούν κριτική στη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου για την απόφασή του να προχωρήσει στην ανάθεση σχεδιασμού και εγκατάστασης ασύρματου δικτύου ΙΝΤΕΡΝΕΤ στην παραλιακή περιοχή του δήμου Νάξου σε επαγγελματία από άλλη περιοχή της Ελλάδας, χωρίς πρώτα να έχει ενημερώσει σχετικά και να ζητήσει προσφορά από τους ντόπιους επαγγελματίες.
Η επιστολή των επαγγελματιών, αναφέρει:
“Με την ευκαιρία της δημοσίευσης στην τοπική εφημερίδα “Ναξία” αριθμός φύλλου 40 (20/10/2007) στην οποία ανακοινώνεται ο απολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και συγκεκριμένα η δημιουργία ασύρματου δικτύου (Wi-Fi) στην παραλία της Νάξου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις “ευχαριστίες” μας για:
Α) Την ενημέρωσή μας, ως επαγγελματίες της Νάξου, για την πρόθεση του Λιμενικού Ταμείου, δημιουργίας ασύρματου δικτύου internet.
Β) Τη δημιουργία προκήρυξης τοπικού χαρακτήρα.
Γ) Την εκτίμηση που δείχνετε στον τοπικό επαγγελματία που τόσα χρόνια σας ψηφίζει και σας βάζει στις καρέκλες σας.
Δ) Την εκτίμηση που δείχνετε στον τοπικό επαγγελματία που σας πληρώνει με τον ιδρώτα του τα δημοτικά σας τέλη, τέλη παρεπιδημούντων, λιμενικά τέλη κλπ.
Ε) Τον κόπο που κάνατε για να αναζητήσετε τοπικούς επαγγελματίες για τη δημιουργία του ασύρματου δικτύου και όχι κάποια άτομα από την άλλη μεριά της Ελλάδας.

Όλοι εμείς, οι συνυπογράφοντες το παρόν, σας “ευχαριστούμε” και σας ρωτούμε:
Α) Γιατί δεν ενημερωθήκαμε; Δεν το δικαιούμαστε;
Β) Έχετε σκεφθεί πως αν το έφτιαχναν επαγγελματίες της Νάξου ίσως να κόστιζε φθηνότερα;
Γ) Στην περίπτωση συντήρησης ή βλάβης δεν θα εξυπηρετούσε καλύτερα και γρηγορότερα ένας Ναξιώτης?
Δ) Μήπως τελικά θεωρείτε τους εκτός Νάξου ικανότερους; Δυστυχώς, αυτήν την ανταπόκριση εισπράττουμε σαν... “ρέστα” από τα χρήματα που δίνουμε κάθε μήνα ή χρόνο στους δήμους, λιμενικά ταμεία κλπ.
Τελικά καλά το είχε πει ο Δήμαρχός μας...
“...υπάρχει και η μεταδημότευση”!

Συμβουλή: Καλό θα ήταν εσείς κύριοι της εξουσίας, διαχειριστές του χρήματος να θυμάστε που και που ότι σας ψηφίζουν Ναξιώτες και όχι Αθηναίοι ή... Τρικαλιώτες! Είναι λοιπόν υποχρέωσή σας πρώτα να προτιμάτε επαγγελματίες του Νησιού μας, το οποίο κυβερνάτε, και μετά όλους τους άλλους.
Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούν διαφημίσεις που προτρέπουν τους Ναξιώτες να προτιμούν της επιχειρήσεις του τόπου μας. Να ξέρετε ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον απλό πολίτη αλλά και για εσάς!
Σαν ελεύθεροι επαγγελματίες που είμαστε όλοι εμείς, ξοδεύουμε μεγάλα ποσά για διαφημίσεις και προβολή, δίνοντας καθημερινά έναν αγώνα για να βάλουμε τον πελάτη μέσα στα καταστήματα μας, κάτι που μερικοί από εσάς ίσως δεν γνωρίσατε ποτέ...
Ξέρουμε ότι για τις απευθείας αναθέσεις (ποσά που δεν ξεπερνούν τα 15.000,00 ευρώ) είναι καθαρά στο χέρι σας η επιλογή ενός προμηθευτή. Καιρός είναι λοιπόν να ξυπνήσουμε όλοι εμείς για να σταματήσει αυτή η κατάσταση του “…αποφασίζομεν και διατάσσομεν”..!
Να ξέρετε ότι θα μας βρείτε μπροστά σας και δεν θα είμαστε μόνοι μας!
Και πάλι ευχαριστούμε!”

Κουτελιέρης Νικόλαος (Naxos Service Center)
Συρίγος Λευτέρης (Naxos Computers)
Πυρπιλίδης Άκης (Akis Tech Computers)
Κέλλης Νικόλαος (PC Land)

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΞΙΑ – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 42 3/11/2007)

Θα εξεταστεί η δυνατότητα ανάληψης του έργου για εγκατάσταση ασύρματου δικτύου στην παραλία της Χώρας Νάξου από ντόπιους επαγγελματίες, δήλωσαν ο δήμαρχος Νάξου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου μετά τη δημοσίευση της διαμαρτυρίας επαγγελματιών του κλάδου στη “Ναξία”.
Ο δήμαρχος Νάξου, όπως μας είπε, ενημερώθηκε για το ζήτημα από τη “Ναξία” και στην επαφή που είχε στη συνέχεια μαζί τους εξέφρασε την αντίθεσή του να ακολουθείται η τακτική της δημοσιοποίησης για την επισήμανση κάποιου θέματος.
“Είναι πολύ πιθανό για κάθε ζήτημα να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις, υπάρχει όμως πάντα το περιθώριο της διόρθωσης. Καλό λοιπόν είναι τέτοια ζητήματα να γνωστοποιούνται και στο δήμο”, λέει σχετικά ο δήμαρχος Νάξου.
Ο κ. Μαράκης, ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά, μόλις διάβασε το δημοσίευμα, παρ’ όλο που επρόκειτο για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και διαπίστωσε ότι αφορούσε δραστηριότητα που είχε ξεκινήσει το Λιμενικό Ταμείο στα μέσα του 2006.
Ο Δήμος Τρικάλων είχε προχωρήσει σε εγκατάσταση ασύρματου δικτύου και είχε συστήσει γι αυτό μια δημοτική επιχείρηση, που έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία κι έτσι το Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε τότε να δώσει σ’ αυτήν την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου που αποφάσισε να εγκαταστήσει στην παραλιακή περιοχή της πόλης της Νάξου.
“Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με άποψη ειδικού, δεν υπήρχε ακόμη στη Νάξο ούτε η εμπειρία εφαρμογής ούτε η κατάλληλη τεχνογνωσία, που σήμερα υπάρχει από τους ντόπιους επαγγελματίες. Έτσι, επικοινώνησα και με τον κ. Δημήτρη Φραγκίσκο, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος επίσης είχε διαβάσει το θέμα και το εξέταζε κι εκείνος, κι αφού ακόμη δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση με τη δημοτική επιχείρηση των Τρικάλων, συμφώνησε με την άποψη να εξεταστεί, χωρίς δέσμευση, η δυνατότητα να ανατεθεί στην τοπική αγορά”, δήλωσε ο δήμαρχος Νάξου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Δημήτρης Φραγκίσκος, μιλώντας σχετικά στη “Ναξία”, επισήμανε, ότι παράλληλα θα εξεταστεί και η δυνατότητα εφαρμογής και υλοποίησης από τους ντόπιους επαγγελματίες χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω μεγάλη καθυστέρηση.
“Μόλις ενημερώθηκα για τη σχετική απόφαση που είχε ληφθεί από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, επειδή τη θεωρώ πολύ θετική, ζήτησα να προχωρήσουμε άμεσα ώστε την άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού του 2008 να μπορούμε να παρέχουμε την υπηρεσία ασύρματου δικτύου στην παραλία της Χώρας. Θεωρώ πολύ σημαντικό να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και πάμε στο 2009. Βεβαίως και θα εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης από τους ντόπιους επαγγελματίες, αλλά θεωρώ, ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο”, δήλωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ 3 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΩΡΑ.

Χωρίς μάλιστα να αναγράφεται ποιός είναι ο ιδιοκτήτης (τον ξέρουμε) καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για τον αγοραστή της κάρτας που θα θέλει να επικοινωνήσει για τεχνική βοήθεια, πράγμα απαραίτητο καθώς και ΦΠΑ 19% (στις Κυκλάδες είναι 13%). Ανώνυμο, ιδιωτικό (προς εμπορική εκμετάλλευση), ακριβό (και παράτυπο) όπως φαίνεται.

Προκύπτουν τα ερωτήματα:

Από που προκύπτει ότι “δεν υπήρχε ακόμη στη Νάξο ούτε η εμπειρία εφαρμογής ούτε η κατάλληλη τεχνογνωσία” όπως δήλωσε ο κ. Φραγκίσκος; Ποιός έκρινε ότι στη Νάξο δεν υπήρχαν έμπειροι επαγγελματίες και γιατί; Με ποιά τεχνική ειδικότητα ένας υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου έκρινε πως ήταν ακατάλληλοι οι ντόπιοι επαγγελματίες;

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός, στον οποίο δεν ανταποκρίθηκαν οι ντόπιοι επαγγελματίες;

Γιατί δεν υλοποιήθηκε το ασύρματο δίκτυο του Λιμενικού Ταμείου αφού μάλιστα ο κύριος Φραγκίσκος ήταν τόσο βιαστικός;
Που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το θέμα;

Εάν η εγκατάσταση από το Δήμο Τρικάλων δεν προχώρησε γιατί δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για να το αναλάβει τοπικός επιχειρηματίας;

Πόσο νόμιμη είναι η κάλυψη της παραλίας από ασύρματο δίκτυο ιδιώτη επί πληρωμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: