Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΟ ΑΝΤΩΝΗ...

Ξυπνήσαμε σήμερα με μια είδηση που μας πάγωσε το αίμα.
Δε μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε, να το χωνέψουμε, να δεχτούμε την ιδέα.

Ο γλυκύτατος φίλος μας Αντώνης Μαθιάσος χάθηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα.
Εργατικότατος και συμπαθέστατος, ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του τόπου μας.
Ένα τροχαίο ατύχημα σου στέρησε τη ζωή, σε πήρε από την αγαπημένη σου σύντροφο και τα παιδιά σου για πάντα...
Από σήμερα η ζωή όλων μας θα είναι πιο πικρή, μια και δε θα σε έχουμε πια κοντά μας να μας γλυκαίνεις με την παρουσία σου και τα υπέροχα γλυκά σου...

Η είδηση: (αναδημοσίεση από http://naxios.blogspot.com/2008/09/blog-post_625.html)

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Ιωάννη Χώρας Νάξου. O 33χρονος Αντώνης Μαθιάσος πατέρας τεσσάρων παιδιών παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος. Ο Αντώνης, έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος, στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από τη Χώρα Νάξου προς τα χωριά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.Το τραγικό δυστύχημα συνέβη μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου. Ο 33χρονος Αντώνης Μαθιάσος, που διατηρούσε επιχείρηση ζαχαροπλαστικής, είχε περάσει στην άλλη πλευρά του δρόμου για να πετάξει στους κάδους απορριμμάτων κούτα με σκουπίδια. Στην επιστροφή βρέθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος με αποτέλεσμα να παρασυρθεί θανάσιμα. Ο 19χρονος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκανε προσπέραση σε σταθμευμένο όχημα μπροστά στους κάδους ενώ ο Αντώνης Μαθιάσος έβγαινε από το σταθμευμένο όχημα. Η σωρός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας - Νοσοκομείο Νάξου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νεκροψία - νεκροτομή ενώ η κηδεία του θα γίνει στη Νάξο. (2:00 μμ 17/9) Ο 19χρονος οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Νάξου. Του απαγγέλθηκε η κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

XESTA H ZOH EINAI POYTANA!
YPARXEI FEOS?
TI NA PO,,,
AN YPARXEI AS DEI TA ERGA TOY
POYTANA ZOH
EXO FRIKARI AYRIO EINAI H KIDIA
AS PAME NA TON XERETHSOYME KAI NA TON FHMOMASTE GIA PANTA
ALIMONO STIN GINEKA TOY KAI STA PAIDIA TOY KAI STHN MANATOY
KOYRAGIO.,.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως με τον τρόπο που περιγράφεται το ατύχημα "...βρέθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος με αποτέλεσμα να παρασυρθεί θανάσιμα. Ο 19χρονος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκανε προσπέραση σε σταθμευμένο όχημα μπροστά στους κάδους ενώ ο Αντώνης Μαθιάσος έβγαινε από το σταθμευμένο όχημα..." φαίνεται σαν να φταίει το θύμα και όχι ο θύτης!? Αλήθεια ήταν Ι.Χ. ή 4χ4,είχε δίπλωμα ο οδηγός, πόση ήταν η ταχύτητα με την οποία έτρεχε για να τον ΣΚΟΤΩΣΕΙ ακαριαία? Όλα αυτά γιατί δεν αναφέρονται στο άρθρο σας? Νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί στο πως περιγράφουμε και παρουσιάζουμε κάποια γεγονότα, προπάντων όταν είναι τόσο λεπτά ζητήματα. Και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε ας σιωπήσουμε, τουλάχιστον για την μνήμη εκείνου που τόσο άδικα χάθηκε! Και τελικά ποια είναι η δουλειά της αστυνομίας? Να ψάχνει για πυροσβεστήρες, τρίγωνα και φαρμακεία (πως βοήθησε το φαρμακείο σε αυτήν την περίπτωση?) ή να κάνει ένα πιο ουσιαστικό έλεγχο?

Naxiest είπε...

Αγαπητέ φίλε εάν πρόσεξες το δεύτερο κομμάτι πρόκειται για αναδημοσίευση. Η δική μου ανάγκη ήταν η αναφορά στο χαμό του Αντώνη ως φόρος τιμής σε ένα ξεχωριστό άνθρωπο και φίλο. Οι λεπτομέρειες δε θα φέρουν πίσω τον Αντώνη και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε ποτέ κανείς πως έφταιγε ο εκλειπών. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα εκείνη την ώρα εργαζόταν σκληρά. Ζωή και κουράγιο στους ανθρώπους που τον αγαπούν περισσότερο - την οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα.