Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ (29-31/8/08) - ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν εκείνες τις μέρες http://naxios.blogspot.com/2008/08/blog-post_4153.html (χωρίς απάντηση ακόμα) που αφορούν το πολυεθνικό φεστιβάλ που έγινε στην παραλία τις Νάξου τις τελευταίες μέρες του αυγούστου. Σε αυτά τα ερωτήματα προστέθηκαν και νεώτερα.
Παραθέτουμε αναδημοσιεύσεις από άλλα blogs:

http://naxios.blogspot.com/2008/09/blog-post_9431.html

Οι… μετασεισμοί όμως της πολιτιστικής αυτής εκδηλώσεως, τώρα έρχονται και …επισήμως θα λέγαμε στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητος. Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξουεξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και καταγγέλλει ότι τα υποτιθέμενα περίπτερα των διαφόρων χωρών δεν ήταν παρά μαγαζάκια διαφόρων πλανώδιων αλλοδαπών (κινέζικα είδη κ.α.) Δεν ξεκίνησε καλά αυτή η «ιστορία»… με τα περίπτερα και τα χαϊμαλιά. Ηταν μια εμποροπανήγυρις που αμαύρωσε την εικόνα κάποιων μουσικών συγκροτημάτων που «έπαιξαν» «ethnic» μουσική, αν και ως προς την original ταυτότητα αυτών των (μουσικών) σχημάτων ακουστήκανε διάφορα. Το …«θέμα» που …«ζημίωσε», γι’ αυτό και πόνεσε, ήταν αυτό που έχει να κάνει με τα περίπτερα-παράγκες, που ήταν, εκτός των άλλων, και αποκρουστικά στη θέα… Δουλειές για τα μπάζα… Οι εμποροεπαγγελματίες της Χώρας διαμαρτύρονται γιατί τους ζημίωσε αυτή η εμποροπανήγυρις… Τα σχόλια που ακούστηκαν είναι καυστικά. Όλοι οι επιχειρηματίες και έμποροι του νησιού, μηδενός εξαιρουμένου, έστρεψαν τα βέλη τους εναντίον του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου και του δημάρχου και έκαναν παράστασή στον δήμο Νάξου με το αίτημα τα περίπτερα που πουλούσαν …μπικινάκια καλοκαιρινά, made in China, αλλά και κομπολογάκια από το Μοναστηράκι να κάνουν παζάρι μόνο για δυο ώρες κάθε βράδυ … Οι άνθρωποι του Π.Ο.Δ.Ν. για μέρες έκαναν διαπραγματεύσεις με τον καλλιτεχνικό παραγωγό-επιχειρηματία κ. Γ. Μυλωνά, που ανέλαβε να πραγματοποιήσει αυτές τις πολιτιστικές, πολυεθνικές εκδηλώσεις. Μεταξύ των διαπραγματευτών ήταν και ο γραμματέας του Π.Ο.Δ.Ν. Γιάννης Δρυμαλίτης, ο οποίος από την αρχή εξέφρασε τις αντιρρήσεις και την δυσφορία του για κάποια περίεργα πράγματα… Έλεγε ο κ. Δρυμαλίτης, ότι οι όποιες εκδηλώσεις θα ήταν παράλογο να απορροφήσουν πάνω από 25.700 ευρώ, ποσό για το οποίο συμφώνησαν Π.Ο.Δ.Ν, και «Διόνυσος» (σ.σ.: «Διόνυσος» είναι η εταιρεία του κ. Μυλωνά, η οποία ως έδρα έχει το δημοτικό διαμέρισμα της Κωμιακής)…Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολιτεύσεως και του μέλους του Δ.Σ. του Π.Ο.Δ.Ν. Τοτόμη Πρωτονοτάριου. Η δημοτική παράταξη «Νάξος, μαζί για το Αύριο», εδώ και πολύ καιρό, έχει ζητήσει να πληροφορηθεί για το συνολικό κόστος των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και τα ποσά που υπάρχουν στους λογαριασμούς του Π.Ο.Δ.Ν. στην Εμπορική Τράπεζα. Λεπτομέρειες για τα "πρόσωπα" και τα "πράγματα" στην ενότητα e-Καφενείο.


Ο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" και ο μυστηριώδης φίλος του Γιάννη Μαράκη, υιού του δημάρχου

Έχει γίνει αρκετή κουβέντα περί της εταιρείας «Διόνυσος» του κ. ΜΥΛΩΝΑ. Είχα γράψει και ένα πόστ την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008 με τίτλο Καλημέρα Δήμαρχε Νάξου και Πρόεδρε του ΠΟΔΝ Νίκο Μαράκη και για τα πολλά ερωτήματα που βρίσκονται στα χείλη πολλών συμπολιτών μας όπως: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ; ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ; ΝΟΜΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΠΟΔΝ ΟΤΙ ΧΡΙΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ. Ζητούσα τότε από τον κύριο Δήμαρχο Νάξου και Πρόεδρο του ΠΟΔΝ Νίκο Μαράκη μια απάντηση. Βεβαίως ο κ. Δήμαρχος ουδέποτε απάντησε στο blog παρόλο που γνωρίζει την ύπαρξή του και από ότι ξέρω δεν απάντησε ούτε στα τοπικά ΜΜΕ αλλά ούτε και στα ερωτήματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης διότι με την μείζονα είναι ένα και το αυτό περί της συγκεκριμένης μυστηριώδους εταιρείας. Χτες από ένα φίλο του blog πήρα το παρακάτω e-mail. Με κάποια στοιχεία για τον κ. ΜΥΛΩΝΑ και την εταιρεία του όπως έχουν κατατεθεί και στο επιμελητήριο Κυκλάδων.

Ακολουθεί το e-mail:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΥΛΩΝΑΣ
(ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - Ο Ι. ΜΑΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΝΑΞΟΥ
ΤΗΛ. 22850ΧΧΧΧΧ (ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΙΑ)
FAX: 22850ΧΧΧΧΧ (ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ)
E-mail: *******@hotmail.com

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί και στο επιμελητήριο Κυκλάδων.
Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι δεν είναι εταιρεία, αλλά ατομική επιχείρηση και μπορούν άνετα να διασταυρωθούν και επιβεβαιωθούν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως ο Δήμος Νάξου αναθέτει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μια επιχείρηση (δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ατομική - εταιρεία δεν είναι πάντως) με συνοπτικές διαδικασίες, (ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗ) σε κάποιον ο οποίος δεν διατηρεί ανάλογο χώρο, δεν έχει προηγούμενη ανάλογη επιχειρηματική δραστηριότητα - άρα και ανάλογη εμπειρία και ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ο κος Μυλωνάς χωρίς έναν διαγωνισμό στον οποίο θα μπορούσαν να καταθέσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι προσφορές με πιθανότερα πιο συμφέρουσες προσφορές για το Δήμο Νάξου, άρα και μικρότερη επιβάρυνση στους δημότες. Αυτές είναι κάποιες σκέψεις που οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα έκανε αν ήξερε για τις αναθέσεις σε "φίλους" του οικείου περιβάλλοντος του δημάρχου Ν. Μαράκη - αφού ο κος Μυλωνάς είναι φίλος του Γιάννη Μαράκη, υιού του δημάρχου μας.

Σας ασπάζομαι Naxian Brain


ΠΕΡΙ ΜΥΛΩΝΑ http://apollonasnaxou.blogspot.com/2008/08/e.html?commentPage=2

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΞΟΥ
(Συνέχεια από Τοπική Επικαιρότητα)
Ο κ. Γ. Μυλωνάς είναι ο γνωστός νεαρός από την Κωμιακή, του οποίου η παρουσία προ ετών στον Σύλλογο Κορωνίδας μόνο προβλήματα δημιούργησε.Ο κ. Μυλωνάς γύρ στο 2002 συνεργάστηκε στενά με τον κ.Γιάννη Ν. Μαράκη, γιο του δημάρχου, για το στήσιμο οργάνωσης νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο, προσπάθεια που οδήγησε σε έντονες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και τελικά είχε ως αποτέλεσμα την αναρρίχηση του Ν. Μαράκη στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι και ...πολιτικό γραφείο άνοιξε στη Νάξο και δήλωνε υποψήφιος βουλευτής. Στις τελευταίες κομματικές εκλογές έχασε τ' αυγά και τα καλάθια. Τώρα ο Μαράκης έχει στήσει μια εταιρία διαφημιστική και ο Μυλωνάς την "πολιτιστική" εταιρία ..."Διόνυσος".Αλλά υπάρχει και άλλη είδηση που δεν την πήραν χαμπάρι οι διοργανωτές του ...διεθνούς φεστιβάλ.Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε με το αζημίωταο φυσικά και ο γνωστός Μαρωνίτης που το παίζει εκπρόσωπος της UNESKO, ενώ είναι ιδιοκτήτης ενός ιδιόκτητου συλλόγου που έστησε στον Πειραιά για την προσωπική του προβολή και όχι μόνο, με τίτλο: "Ένωση Πειραιώς- Ουνέσκο".Ο Μαρωνίτης λοιπόν, που εκλέγεται στον Πειραιά και Νομαρχιακός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε πρόπερσι στην Κωμιακή με τον Σύλλογο Κορωνίδας, έκανε κάτι ψευτοεκδηλώσεις με καμιά 30 πρόσωπα που είχε μαζί του, κάτι ζωγράφους, έμειναν τσάμπα στον ξενώνα του χωριού, ξοδεψε ο Σύλλογος κάτι λεφτουδάκια που είχε για στολές του χορευτικού (6 εκ. δραχ.), δήλωσε ότι θα βάλει στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο τον θολωτό μυκηναϊκό τάφο, μοίρασε και κάτι επαίνους με το τσουβάλι για να κολακεύσει τους ματαιόδοξους παράγοντες του Συλλόγου, εισέπραξε και άφθονα χειροκροτήματα, αλλά και ενθουσιώδεις κριτικές στην "Κορωνίδα": "Στην αγκαλιά της Ουνέσκο τα μνημεία της Κωμιακής" έγραφε ο Γ. Μυλωνάς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μ. Μπαρδής φωτογραφιζόταν με τον μεγάλο προστάτη των μνημείων της Κωμιακής Μαρωνίτη και έφυγε. Άφησαν λέει και κάτι πίνακες οι ζωγράφοι που έφτιαξαν στη διάρκεια των διακοπών τους για να πουληθούν και δώρησαν τα... έσοδα στον Σύλλογο. Κάθε πίνακας κόστιζε 2000-3000 ευρώ. Οι... ζάπλουτοι Κωμιακίτες κλήθηκαν οι δυστυχείς να τους αγοράσουν και πουλήθηκαν... μηδέν πίνακες. Κοροϊδίες και ρεζιλίκια για τις οποίες δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ο Σύλλογος να ζητήσει συγγνώμη. Τον ξανάφεραν και το επόμενο καλοκαίρι και πάλι τα ίδια (γεια σου Σία, εφέτος δεν φάνηκες πουθενά). Αυτός λοιπόν είναι ο κ. Γ. Μυλωνάς που τώρα έφτιαξε και πολιτιστική εταιρία μάλλον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και το παίζει μάνατζερ εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: