Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

"ΒΟΥΛΙΑΞΕ" Ο "NAXIOS" ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΝΕΡΑ...

Έκλεισε το blog Naxios και αναζητήθηκε ο διαχειριστής του με κατηγορία για εκβιασμό κατά του υπουργού Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με γραφόμενα σε άλλα blogs, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και ένας εισαγγελέας μπήκαν στο σπίτι του "Νάξιου" και κατέσχεσαν υπολογιστές και όλα τα πειστήρια του αδικήματος που φέρεται να έκανε ο αναζητούμενος blogger. Ο "Νάξιος" ανέφερε στο blog του πως σε 1-2 ημέρες θα έκανε σχετικές αποκαλύψεις που θα ταρακουνήσουν όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα κατηγορούσε τον κ. Ραγκούση ως πλαστογράφο. Πολλές μέρες πέρασαν από την αρχική ανάρτηση αλλά δεν εμφανίστηκε καμία αποκάλυψη.
Με νεώτερα στοιχεία (πάλι από τα ίδια blogs) o blogger "Naxios" τελικά κατηγορήθηκε για εξύβριση.
Ακολούθησε παρέμβαση σήμερα (22/1) στη βουλή, του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Νικολόπουλου στο θέμα που δημιουργήθηκε με την δίωξη του blogger Νάξιου. O βουλευτής με σχετική αναφορά του στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση υπέβαλλε το άρθρο των αδεσμεύτων "Εκβιασμός ή πολιτική δίωξη" και ζητάει την υποβολή όλων των στοιχείων και την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης. Ίσως λοιπόν με αυτό τον τρόπο να φωτισθούν τα στεγανά της υπόθεσης.

Όλα αυτά περιληπτικά γιατί υπάρχουν πολλά που έχουν γραφτεί και από επισκέπτες σε αυτά τα blogs. Διάβαζα συχνά τη σελίδα του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως συμφωνούσα με όλα όσα έγραφε. Εντύπωση προκαλεί η ευκολία που κάποια blogs έγραψαν αμέσως στοιχεία που αφορούν τον κατηγορούμενο bloger (Όνομα, επάγγελμα, τόπο εργασίας, κλπ) και η εύκολη - και ανώνυμη πάντα - κριτική προς το πρόσωπό του. Γιατί; Ακόμα και να μη συμφωνούμε με όσα γράφει κάποιος ή όσα πρεσβεύει, δεν είναι λόγος αυτός να τον σταυρώσουμε και να τον αμαυρώσουμε δικάζοντας τον με ένα πληκτρολόγιο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί όσα έγραφε για τον υπουργό να ήταν συκοφαντίες.


Με όλα τα παραπάνω πολλά μπορεί να σκεφτεί κανείς... Τα blogs είναι ένας νέος και ελεύθερος τρόπος (ανέξοδης) δημόσιας έκφρασης. Το Naxios blog είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Το όλο θέμα έχει μεγάλο ενδιαφερον αν σκεφτούμε οτι βρισκόμαστε στην απαρχή μιας ηλεκτρονικης διακυβέρνησης όπως την πρεσβεύει η νέα κυβέρνηση. Αναμένοντας τις εξελίξεις σωστό είναι να μην εκτοξεύουμε συμπεράσματα κατά του Naxiou ή της κυβέρνησης πριν μάθουμε όλη την αλήθεια. Θα την μάθουμε όμως;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΘΕΜΑ : ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
1ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ
2ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
3ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ

1ος : 53.4 %
2ος : 32.7 %
3ος : 4.8 %
Δ.Γ / Δ.Α. : 9.1 %

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
1ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ
2ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
3ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΟΤΑΣ
4ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ

1ος : 48.4 %
2ος : 30.7 %
3ος : 15 %
3ος : 1.8 %
Δ.Γ / Δ.Α. : 4.1 %

ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
1ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ
2ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
3ος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΟΤΑΣ

1ος : 44.6 %
2ος : 33.7 %
3ος : 17,1 %
Δ.Γ / Δ.Α. : 4.6 %

ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΡΑΚΗΣ ΒΛΕΠΩ

Ανώνυμος είπε...

EIXATE TO KALUTERO SXOLIO PANO STO THEMA NAXIOS APO OLA TA BLOG POU DIAVASA