Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ LIFTING

Επιτέλους κάτι κινήθηκε στον Πολιτιστικό... Όχι δεν πραγματοποιήθηκε καμιά πολιτιστική εκδήλωση, απλά άλλαξε η σύνθεσή του. Συγκεκριμένα, άλλαξε (επιτέλους) ο πρόεδρός του. Ο κ. Νίκος Μαράκης ο οποίος είχε αναλάβει την προεδρία του Π.Ο.Δ.Ν. - λέγοντας μάλιστα πως έτσι δίνει έμφαση στη λειτουργία του Οργανισμού – παραχώρησε τη θέση του στο Δημ. Σύμβουλο κ. Νίκος Καρποντίνη. Εν σειρά αλλαγή προέδρων λοιπόν.

Όμως ο κος Καρποντίνης είναι κάτοικος Αθηνών. Με τηλεδιάσκεψη θα γίνονται ο συντονισμός και το πρόγραμμα των (όποιων) εκδηλώσεων; Ο κος Καρποντίνης δήλωσε επίσης πως φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι... περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά. Εύκολο αυτό μια και την προηγούμενη χρονιά έγιναν... πόσες;!


Τέλος, στο νέο Πολιτιστικό αντιπρόεδρος ορίστηκε η κ. Στέλλα Τσακωνιάτη με τακτικά μέλη οι κ. Κ. Γιάννης Φρατζέσκος, Στράτος Φουτάκογλου, Γιώργος Φωστιέρης, Νίκος Βασαλάκης, Δημήτρης Τσακωνιάτης, Σοφία Καραβία, Ηλίας Δημέας, Τοτόμης Πρωτονοτάριος και ο Γιάννης Δρυμαλίτης.

Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους εμάς εδώ είναι να δούμε επιτέλους πολιτισμό. Να ελπίσουμε πως θα δούμε επιτέλους εκδηλώσεις με ποιότητα και διαφάνεια, ανθρώπους επιτέλους σχετικούς με τον πολιτισμό...

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ VS ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Μάσκα" αλλά και στο blog fraxios, με εισαγγελική εντολή ζητούνται τα "κρυφά" τιμολόγια του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου (Π.ΟΔ.Ν.). Μεγάλα τα ερωτηματικά παραμένουν στην τοπική κοινωνία για το θέμα, γιατί παρ' όλο που τα τιμολόγια έχουν ζητηθεί επανειλημμένα από τη μειοψηφία και πολύς θόρυβος έχει δημιουργηθεί από το περασμένο καλοκαίρι περί των εξόδων του Πολιτιστικού, ποτέ δε δόθηκαν στη δημοσιότητα...

Πολύς ο λόγος περί "διαφάνειας" του Πολιτιστικού, περί που πήγαν τα όσα (πόσα;) χρήματα και σε ποιούς. Πρόεδρος του Πολιτιστικού είναι ο κ. Ν. Μαράκης (και δήμαρχος Νάξου) ο οποίος υποστηρίζει πως όλα έχουν γίνει νόμιμα και με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Ο κος Μαράκης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου, όμως κανείς δεν προτείθεται να αναλάβει την προεδρια του Π.Ο.Δ.Ν. εάν δεν ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά του στοιχεία.

Να ελπίζουμε τώρα, με την παρέμβαση εισαγγελέα, πως θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση;..

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ ΕΦΥΓΑΝ... ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕΝΟΥΝ!



Χαρές και πανηγύρια! Τα μπλόκια εδώ και λίγο καιρό ήρθαν και τα μάζεψαν, πάνε, φύγανε...!
Φύγανε, αλλά κάποια μείνανε. Παρέα με τις μαρμαρόπετρες που οι τοπικοί μας άρχοντες μπαζώσανε τον κολπίσκο κάτω από το (διακριτικό) δημαρχείο μας.
Σε αυτούς τους ανθρώπους που η αγάπη για τον τόπο αλλά και οι έννοιες ομορφιά, καλαισθησία, πολιτισμός, είναι απόλυτα άγνωστες, αφιερώνω την φωτογραφία.
Αυτοί οι κύριοι με τις αποφάσεις τους και τα "έργα" τους είναι υπεύθυνοι για τον απόλυτο βιασμό του περιβάλλοντος και της αισθητικής του νησιού μας. Παράλληλα αφαιρούν από όλους εμάς σταδιακά αλλά μεθοδικά τη χαρά να απολαμβάνουμε τον τόπο που ζουμε.

Προτείνω μάλιστα αυτή αλλά και πολλές άλλες ανάλογες φωτογραφίες "υψηλής αισθητικής"
(που πολύ εύκολα μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε, σε πολλές περιοχές της Χώρας αλλά και αλλού) να τις αναρτήσουμε στο site της Νάξου αλλά και όπου αλλού προβάλεται το νησί μας.
Αφού "σκιζόμαστε" να αναδείξουμε τη Νάξο και να προσελκύσουμε επισκέπτες,
να τους δώσουμε... ισχυρά κίνητρα να μας επισκεφθούν..!

Απολαύστε τη "θέα" και ζωντανά εδώ όπως προβάλλεται από το δημαρχείο μας στο internet.

Συμβουλή: Βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε, από ότι έχει μείνει (ακόμα) ανέπαφο για να θυμόμαστε - αλλά και να μάθουν τα παιδιά μας - πως ήταν ο τόπος μας κάποτε!