Κυριακή 10 Απριλίου 2011

SUPER MARKET... ΑΠΑΤΗ!


Πριν 15 μέρες αγόρασα από γνωστό Super Market της Νάξου δύο κουτιά εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ. Όταν αργότερα άνοιξα το ένα, πρόσεξα μια ετικέτα που έγραφε ευκρινώς "ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ". κατάλαβα πως το συγκεκριμένο κουτί ήταν μέρος κάποιας πολυσυσκευσίας με "δώρο" κάποιο κουτί. Πρόσεξα όμως πως και το δεύτερο κουτί είχε την ίδια ετικέτα. Δεν έδωσα τότε μεγάλη σημασία, σκέφτηκα όμως πως αυτά τα κουτιά ήταν δωρεάν και κατέληξαν να πωλούνται προς 1 ευρώ το ένα (δηλαδή καθαρό κέρδος στο Super Market...)
Χθες πέρασα ξανά από το ίδιο Super Market, έκανα κάποια ψώνια και αγόρασα ξανά ΝΟΥΝΟΥ. Ξανά οι ίδιες ετικέτες 15 μέρες μετά! Δηλαδή όλες αυτές τις μέρες "πουλάνε" γάλα που είναι δωρεάν - δώρο προς τον καταναλωτή! H εταιρία Friesland - ΝΟΥΝΟΥ το ξέρει αυτό; Αν λοιπόν δείτε αυτή την ετικέτα ή κάποια ανάλογη, μην αγοράσετε το γάλα - ή όποιο άλλο προϊόν - μην αγοράσετε τίποτα, απλά αφήστε το καλάθι με τα ψώνια και απλά φύγετε! Σεβαστείτε το συγκεκριμένο κατάστημα όσο σέβεται κι αυτό εσάς!

Φυσικά υπήρχε και κάτι άλλο πολύ σοβαρό: Άλλες οι τιμές στο ράφι και... άλλες οι τιμές στο ταμείο (προς τα επάνω) σε κάποια προϊόντα! Λίγος σεβασμός στον καταναλωτή. Ειδικά στις δύσκολες οικονομικά μέρες που περνάμε. Να μην πω για ελέγχους... ποιούς ελέγχους;

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

3 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ!

(Αναδημοσίευση από i-Reporter)
Μοιάζει με... κακόγουστο αστείο! Την ώρα που όλη η ανθρωπότητα βλέπει με φρίκη τις εικόνες του πυρηνικού ολέθρου μετά το σεισμό στην Ιαπωνία και τον... μάταιο αγώνα να περιορίσουν τη ραδιενέργεια απο τα πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας, η Τουρκία με δηλώσεις των Γκιουλ (Προέδρου) και Ερντογάν (Πρωθυπουργού) δηλώνει κυνικά και αποφασισμένα οτι θα κατασκευάσει ΤΡΙΑ πυρηνικά εργοστάσια και μάλιστα το πρώτο στη Μεσόγειο, 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) απο την Κύπρο. Λέγοντας ότι "κάθε επένδυση έχει τα ρίσκα της"! Το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο το έχουν τοποθετήσει στη Μαύρη Θάλασσα, στη Σινώπη, ενω άγνωστο είναι ακόμη που θα τοποθετήσουν το...τρίτο Κι όλα αυτά, γιατί θέλουν - λέει - ανάπτυξη 8% και δεν μπορούν να το πετύχουν εαν είναι ενεργειακά εξαρτημένοι σε ποσοστό 75% απο...ξένους! Ετσι υπέγραψαν με τη Ρωσία πέρυσι τον Μάϊο συμφωνία για πυρηνική ενέργεια, αν και επι της ουσίας δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ούτε το... 3% του συνόλου των αναγκών τους σε ενέργεια (ακόμη κι αν τα κατασκευάσουν). ΤΟ χειρότερο ΟΛΩΝ είναι οτι τόσο στο Ακούγιου, όσο και στη Σινώπη, οι περιοχές είναι ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΕΙΣ με χιλιάδες νεκρούς σε πολύ πρόσφατους σεισμούς. Φαντασθείτε τι θα γίνει εαν εκεί υπάρχουν ΚΑΙ πυρηνικά εργοστάσια. Ο Ερντογάν κομπορρημονόντας δηλώνει οτι "όλα είναι έτοιμα - το πρώτο εργοστάσιο θα κοστίσει 20 δις δολ και δεν κάνουμε πίσω...". Ο Γκιουλ λέει "ναι, να το κάνουμε, αλλά...με ασφάλεια"(τρομάρα του). Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος δηλώνουν οτι ΔΕΝ θα επιτρεψουν στα πλαίσια της ΕΕ και της παγκόσμιας υγείας και ασφάλειας να γινουν αυτα τα πυρηνικά εργοστάσια. Διαβάστε επίσης εδώ τι γράφαμε. Και εδώ. Και εδώ. Και εδώ. Επίσης διαβάστε τι έγραψε προχθές το alarabiya. Όταν γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τον τρόμο και τη φρίκη που ζει η Ιαπωνία και θέλουν να κατασκευάσουν σε σεισμογενείς περιοχές στη γειτονιά μας 3 ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, εαν δεν είναι... (υποψήφιοι) εγκληματίες, τότε τι είναι; Μπορεί η ΕΕ και ΟΛΟΙ οι γείτονες τους, να το ανεχτούν;

Ο ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας βρέθηκε χθες και σήμερα στην Νάξο και είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού. Το ευτράπελο της ιστορίας είναι ότι ο κ. Ρήγας και οι φορείς του νησιού αγνόησαν επιδεικτικά τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη ενώ θυμήθηκαν να καλέσουν τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Χώρας και Αγερσανίου.
Ο κ. Ρήγας συναντήθηκε με φορείς, όπως ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και ο σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Νάξου. Ρήγας και φορείς του νησιού, απόντος του πρώτου πολίτη του νησιού και πρόσφατα εκλεγμένου με ποσοστό 54% που είναι ο Δήμαρχος, συζήτησαν θέματα και προβλήματα που αφορούν την Νάξο. Την πρόσκληση στον υφυπουργό την έκαναν οι φορείς του νησιού που «ξέχασαν» να ειδοποιήσουν και του Δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη. Μάλιστα με το τέλος της συνάντηση ο κ. Ρήγας ευχαρίστησε τους φορείς που τον κάλεσαν στη συνάντηση! Το θέμα που μπαίνει εδώ είναι ότι ακόμα κι αν οι φορείς του νησιού «ξέχασαν η δεν ήθελαν » να ειδοποιήσουν τον κ. Μαργαρίτη ο κ. Ρήγας γιατί δεν το έκανε;
Πριν τη συνάντηση με τους φορείς του νησιού έγινε τηλεφωνική κρούση σε φορέα του νησιού που θα μετείχε στη συνάντηση με τον κ. Ρήγα για να παραβρεθεί και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά τελικά η απάντηση που πήρε ήταν τέτοια που δεν έδωσε περιθώρια στον Δήμαρχο να παραβρεθεί. Όπως και να έχει η απουσία του Δημάρχου σε μια τόσο σημαντική συνάντηση με φορείς του νησιού παρουσία υφυπουργού της Κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, δίνει λαβή σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι φορείς του νησιού σκέπτονται μόνο κομματικά, παίζουν παιχνίδια σε βάρος του νησιού και υπέρ προσώπων και μόνο αρνητικά μπορεί να σχολιαστεί... Να σημειώσουμε επίσης ότι σήμερα Κυριακή στην Νάξο βρέθηκε και ο τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης ο οποίος και αυτός αγνοήθηκε από τους φορείς που διοργάνωσαν τελικά τη συνάντηση με τον υφυπουργό.

(Αναδημοσίευση από Naxio)


Υπόμνημα προς τον Παναγιώτη Ρήγα για θέματα που απασχολούν τη Νάξο από την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου, το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάξου.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ


Προς Υπουργείο Οικονομίας
Περιφερειακής Ανάπτυξης
και Ανταγωνιστικότητος
Υφυπουργός κος Παναγιώτη Ρήγα


Με αφορμή την επίσκεψη σας στη Νάξο και κατόπιν της προγραμματισμένης συνάντησης μας στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου την Κυριακή 3/4/11 σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον προβληματισμό που έχουν οι επαγγελματίες του νησιού μας λόγω του δύσκολου υφεσειακού επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν.


Θεωρούμε ότι η παρουσία σας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποτελεί για μας ευκαιρία για να σας αναπτύξουμε διεξοδικά τα βασικά ζητήματα που ταλανίζουν διαχρονικά τη Νάξο και στα οποία δε διαφαίνεται ελπίδα διεξόδου.

Η βουλευτική σας δραστηριότητα στο νομό μας αλλά και η υπουργοποίησή σας, πιστεύουμε ότι αποτελεί για τη Νάξο και τις Κυκλάδες στρατηγικό πλεονέκτημα καθώς σας καθιστά γνώστη των πολλών και σύνθετων προβλημάτων της περιοχής μας.


Σας παραθέτουμε επιγραμματικά τα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές της Νάξου οι οποίες αποτελούν κύριο μέλημα πρωτίστης σημασίας για τους κατοίκους μας.


1. Λιμάνι
α) αποκατάσταση το ταχύτερο δυνατό για λόγους ασφαλείας


2. Νέο Λιμάνι
Σύνταξη και ανάθεση νέας μελέτης για χωροθέτηση λιμανιού (δια μέσου της περιφέρειας όπως συμβαίνει με τη Σύρο και τη Σαντορίνη) που να πληροί τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις ενός λιμανιού, που θα αναδείξει την πλούσια αγροτική - παραγωγική - μεταποιητική και τουριστική δραστηριότητα (κρουαζιέρα κτλ) της Νάξου.


3. Αεροδρόμιο
α) Επέκταση ήδη υπάρχοντος ( μικρής κλίμακας παρεμβάσεις οι οποίες όμως θα καταστούν ικανές για να εξασφαλίσουν στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες μια αξιοπρεπής αλλά και ανταγωνιστική πρόσβαση - μετακίνηση στο νησί μας)
β) Ηλεκτρονικός εξοπλισμός για νυχτερινές πτήσεις (πιστεύουμε μετά από έρευνα ότι ο εξοπλισμός και η εγκατάσταση αυτού είναι εφικτός να πραγματοποιηθεί και μάλιστα άμεσα).
γ) εναλλακτικός τουρισμός
Για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα στο τομέα της γενικής αεροπορίας - ιδιωτικά αεροπλάνα (εγγεγραμμένα ιδιωτικά αεροσκάφη περισσότερα από ογδόντα χιλιάδες σε Ευρώπη Τουρκία Κύπρο) απαιτείται για την προσέλκυση αυτών όπως συμβαίνει στα περισσότερα μέρη του κόσμου να παραμένει το αεροδρόμιο της Νάξου ανοικτό από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου λαμβάνοντας υπόψη ότι στη Νάξο υφίσταται αερολέσχη ( 55 μελλών με πολύ σημαντικές δραστηριότητες για την προβολή και προώθηση του νησιού μας)


4. Νοσοκομείο
α) απαραίτητος εξοπλισμός για να μπορεί να ανταποκριθεί στα άμεσα, επείγοντα - έκτακτα περιστατικά.
β) επάνδρωση με το κατάλληλο - εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (όλων των ειδικοτήτων)
γ) ελλείψεις σε βασικό ιατροφαρμακευτικό υλικό αλλά και αναλώσιμων.


5. Λίμνες
παραχώρηση αιγιαλού και λιμνών από την κτηματική υπηρεσία στο δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων έτσι ώστε να μπορέσουμε με ταχύτερους ρυθμούς να διαχειριστούμε ένα από τα σοβαρότερα οικολογικά προβλήματα της Νάξου που υπονομεύει την βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της.

Επιμέρους σημαντικά θέματα


6. Ακτοπλοϊκό
α) όλα τα ενδοκυκλαδικα επιδοτούμενα δρομολόγια που ξεκινούν από τη Σύρο να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους και την Μύκονο χωρίς επιδότηση δεδομένου ότι η Νάξος και οι μικρές Κυκλάδες είναι αποκομμένη εδώ και πολλά χρόνια με το νησί της Μυκόνου στο οποίο λόγο του διεθνούς αεροδρομίου της, προσγειώνονται πάρα πολλές πτήσεις charter tour operators που συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και το νησί μας.
F/B Aqua Jewel, F/B Αίολος Κεντέρης της Nel Lines και F/B Artemis της ANEK
β) αφαίρεση των φόρων υπέρ τρίτων από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οι οποίοι επιβαρύνουν το εισιτήριο κατά 35% της τιμής του. Έτσι θα τονώσουμε τον εσωτερικό τουρισμό και θα διαμορφώσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον εισερχόμενο τουρισμό δια μέσου μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι στο νησί μας δεν υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η φθηνή πρόσβαση των επισκεπτών όπως συμβαίνει με άλλους γειτονικούς προορισμούς (Μύκονος Σαντορίνη). Αυτό το κίνητρο θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για να γίνει και η Νάξος ένας προσιτός προορισμός στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων.


7. Ο.Α.Ε.Ε
α) μετά από αίτημα του ΞΕΕ προς τον αρμόδιο υπουργείο αναμένουμε απόφαση απαλλακτική από το Ο.Α.Ε.Ε όλων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων μέχρι 10 δωματίων όπως ισχύει εδώ και πολλά χρόνια για όλα τα καταλύματα ενοικιαζομένων δωματίων.
β) για τις επιχειρήσεις στις περιοχές κάτω των δυο χιλιάδων κατοίκων οι οποίες υποχρεούνται να ασφαλιστούν στον Ο.Α.Ε.Ε, να μην τους επιβάλλεται μαζί με την αναγκαστική αναδρομική καταβολή των ασφαλίστρων της τελευταίας πενταετίας να καταβάλλουν και το ποσό που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν έκαναν χρήση ποτέ. Διότι το συγκεκριμένο διάστημα απολάμβαναν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από άλλους ασφαλιστικούς φορείς και δεν επιβάλλουν τον Ο.Α.Ε.Ε. Είναι άδικο να πληρώσουν για μια χρήση που δεν απήλαυσαν.


8. ΕΣΠΑ


1. Στο πρόγραμμα ΠΕΠ ΕΣΠΑ Α΄ Δράση όταν ο έλεγχος ολοκληρώνεται την περίοδο που η επιχείρηση – ξενοδοχείο δεν λειτουργεί, λόγω εποχικής λειτουργίας, δεν δίνεται η δυνατότητα λήψης του 100% της επιδότησης καθώς δεν εμφανίζονται εκείνη την περίοδο στις καταστάσεις το απασχολούμενο προσωπικό.
2. Για το ίδιο πρόγραμμα, παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα στην έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας που απαιτείται προκειμένου να πιστοποιηθεί μια δαπάνη όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, ηλιακά, κλιματιστικά κλπ ανάλογα την περιοχή. Οι παραπάνω αναφερόμενες δαπάνες αντιστοιχούν και σε βαθμολογούμενα κριτήρια που επηρεάζουν την έγκριση του έργου. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλά εγκεκριμένα επενδυτικά έργα να παγώνουν και να μην μπορούν να υλοποιηθούν. Ιδιαίτερα για την αντικατάσταση κουφωμάτων - ηλιακών - κλιματιστικών που αφορά και την κυριότερη δαπάνη παρακαλώ όπως εξετάσετε την πιθανότητα μη υποχρεωτικής λήψης της άδειας αυτής προκειμένου να γίνει δεκτή η πιστοποίηση αυτής της δαπάνης.
3. Για το ίδιο πρόγραμμα, δεν πιστοποιείται εξοπλισμός που το έτος κατασκευής του είναι παλαιό και σήμερα τον αγοράζει ο επενδυτής ως καινούριο. Για παράδειγμα μια αντλία που κατασκευάστηκε το έτος 2004 δεν πιστοποιείτε ως δαπάνη του επενδυτή που την αγόρασε το 2010 ως καινούρια, σύμφωνα με νέες οδηγίες που έχουν δοθεί στα ελεγκτικά κέντρα. Η περίπτωση αυτή δεν ήταν γνωστή εξ αρχής στους επενδυτές που έχουν ήδη προβεί σε κάποιες αγορές. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι επιλέξιμες οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την 25η/5/2009!
4. Για το ίδιο πρόγραμμα παρακαλώ να εξετάσετε μια συνολική παράταση υλοποίησης του, ιδιαίτερα για τις εποχικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά και της «απροθυμίας» των τραπεζών να στηρίξουν την χορήγηση βραχυπρόθεσμων δανείων για την υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων.
Πρέπει λοιπόν να ασκηθεί από μέρους του αρμόδιου υπουργείου πίεση προς τις τράπεζες ώστε να δίνονται εγγυητικές επιστολές προς τις επιχειρήσεις με εγκεκριμένες προτάσεις του ΕΣΠΑ για το ποσό της προκαταβολής που προβλέπεται από το εγκριθέν πρόγραμμα και να μπορέσουν επιτέλους να υλοποιήσουν το πρόγραμμα και έτσι να κινηθεί η αγορά.
5. Η επαναφορά του ύψους των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στα 200.000€ από 500.000€ που ήταν μέχρι το 2010 έχει δημιουργήσει προβλήματα ιδιαίτερα στον κλάδο των καταλυμάτων, καθώς λόγω της φύσης και των αναγκών αυτών των επιχειρήσεων πολύ εύκολα κανείς μπορεί να εξαντλήσει το παραπάνω όριο, μέσω ανακαινίσεων και ενισχύσεων των παροχών του προκειμένου να διατηρήσει την ομαλή και βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησής του.


9. Παραεμπόριο
Αποτελεί την βασικότερη πληγή για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και οδηγεί η μη καταστολή του, στον αφανισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αφαιρεί και από το κράτος σημαντικά έσοδα μέσα από τη φοροδιαφυγή που συντελείτε μέσω του παραεμπορίου.


10. Πολυκαταστήματα
Να θεσμοθετηθούν αυστηρά γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια για τη μη εγκατάσταση
αυτών σε μικρούς νησιωτικούς οικισμούς με ιδιαίτερα τοπικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά.


11.Ωράριο
Να περιφρουρηθεί το δικαίωμα της αργίας της Κυριακής το οποίο προσπαθούν να το καταστρατηγήσουν τα πολυεθνικά συμφέροντα.


12. Επιδοτήσεις
Να δρομολογηθούν αντίστοιχα πακέτα - προγράμματα επιδοτήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως συμβαίνει με άλλους τομείς της οικονομίας π.χ. τουρισμός


Μετά τιμής


Για την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου
Ο Πρόεδρος - Ο Γεν. Γραμματέας
Στρατούρης Ελευθέριος - Μαργαρίτης Ιωάννης


Για τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου
Ο Πρόεδρος - Ο Γεν. Γραμματέας
Καπηνιάρη Σοφία - Μοσχονά Μαρία


Για το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου
Ο Πρόεδρος - Ο Γεν. Γραμματέας
Παπαδόπουλος Ιωάννης - Καραμανής Ευάγγελος


Για το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάξου
Ο Πρόεδρος - Ο Γεν. Γραμματέας
Κάβουρας Γεώργιος - Δημητροκάλλης Ανδρέας


Για το Σύλλογο Ταξί Πεδινής Νάξου
Ο Πρόεδρος - Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Σέργης - Βαθρακοκοίλη Ειρήνη

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΡΥΦΗ ΔΟΚΙΜΗ ΑΕΡΟ-ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Αεροπλάνο - που πιθανόν γίνει ιπτάμενο νοσοκομείο έκανε τις προηγούμενες μέρες δοκιμαστικές κρυφές πτήσεις στο αεροδρόμιο Νάξου προκειμένου να δοκιμάσει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει την πιστοποίηση για να επιχειρεί στο Αιγαίο και όπου άλλου υπάρχει ανάγκη. Το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και πρόσωπα από το χώρο της αεροπορίας προέβηκε σε αυτήν την κίνηση ενδεχομένως για να δώσει λύση στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που έχουν τα νοσοκομεία της περιοχής μας. Εύλογο το ότι κράτησε το εγχείρημα σε "χαμηλούς τόνους" γιατι πρόκειται για δοκιμαστική πτήση η οποία ίσως και να μην οδηγήσει πουθενά. Το αεροσκάφος είναι τύπου BOING ATR-42-320 και προέρχεται από δωρεά της Olympic Air στο Ελληνικό κράτος. Η μετατροπή-μετασκευή του σε αερο-ασθενοφόρο μπορεί να γίνει από ειδικευμένες στο χώρο εταιρείες.
Άραγε θα μπορέσουμε ποτέ να ξεφύγουμε από τις "αιώνιες" υποσχέσεις για την υγεία και τη τη χρόνια μεταφορά ασθενών... με καϊκι στη Σύρο;