Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΝΑ' ΤΑΝ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΔΕΝΤΡΑ...


Άρχισαν δειλά-δειλά... Καταπράσινα, αγέρωχα, το ένα κοντά στο άλλο... κι όλο πύκνωναν... Κι αφού δεν τα πείραζε ο αέρας, ο ήλιος ή το κρύο, έγιναν πολλά... πάρα πολλά. Αν και πράσινα, φύλλα δεν έβγαλαν γιατί ήταν μεταλλικά... και γέμισαν την πόλη... Μια πόλη που αποζητά πράσινο και "βολεύτηκε" με κολωνάκια... γιατί τα δέντρα πια δεν τα αντέχουμε...
Ας δούμε λίγο ρομαντικά τα χάλια μας... για να μην τρελαθούμε τελείως!

8 σχόλια:

http://naxios.blogspot.com είπε...

Τρίτη, 26 Αύγουστος 2008
Ο Σύλλογος Φιλωτιτων Νάξου για τον Πύργο του Χειμάρρου


http://naxios.blogspot.com/2008/08/blog-post_26.html





Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτων Νάξου Γιώργος Μουστακης και ο Δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης Μπαρδανης


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φιλωτιτων Νάξου το 2008 χαρακτηρίστηκε ως έτος σωτηρίας του Πύργου του Χειμάρρου . Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Φιλωτιτων Νάξου πραγματοποίησε εκδήλωση στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου, με θέμα τη διάσωση ενός εκ των σημαντικότερων ιστορικών-αρχαιολογικών μνημείων του νησιού μας που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ικανά να προκαλέσουν την κατάρρευσή του. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Φιλόλογος Αντώνης Τzιώτης. Μετά την ομιλία ακλούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των αρμοδίων παραγόντων όπως του Δήμαρχου Δρυμαλιας .








Ομιλητής της εκδήλωσης ο Φιλόλογος Αντώνης Τzιώτης και το προεδρείο του Συλλόγου Φιλωτιτων Νάξου


Βεβαίως σκοπός του Σύλλογος Φιλωτιτων Νάξου δεν ήταν να καταλογίσει ευθύνες σε κανένα , έξαλλου είναι γνωστό ότι η ευθύνη για την εγκατάλειψη του μνημείου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δαπανήθηκαν τα κονδύλια που διατέθηκαν από το Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την αναστήλωση του ανήκει αποκλειστικά στην αρμόδια ΚΑ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων .

Επίσης είναι γνωστό ότι το έργο αναστήλωσης του πύργου του Χειμάρρου εντάχτηκε στο Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης με το ποσό των 150.000.000 δραχμών. Τα χρήματα απορροφήθηκαν, το έργο όμως της αναστήλωσης ούτε καν ξεκίνησε. Τα χρήματα ουσιαστικά δαπανήθηκαν σε ανασκαφές και άλλες δευτερεύοντες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, κάτι που δεν προβλεπόταν από τη μελέτη και έκτοτε ο Πύργος στέκεται εγκαταλειμμένος στην τύχη του και κινδυνεύει πλέον άμεσα να γκρεμιστεί σε ερείπια, αν καταρρεύσουν οι τεράστιες σιδερένιες και σκουριασμένες σκαλωσιές, με τις οποίες είναι κυριολεκτικά ζωσμένος μέσα κι έξω. Σκοπός λοιπόν του Σύλλογος Φιλωτιτων Νάξου ήταν να ανάδειξη την σημερινή τραγική κατάσταση του …φασκιωμένου με σκαλωσιές εδώ και 10 χρόνια Πύργου Χειμάρρου εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την τύχη του εγκαταλειμμένου μνημείου-σημαία της εγκαταλειμμένης ορεινής Νάξου όπως έκανε και με το πρώτο φύλλο του ημερολογίου 2008 . Εδώ όμως θα πρέπει να πούμε ότι μας προκάλεσε μεγάλη και βαθύτατη θλίψη η παντελής απουσία των τοπικών ΜΜΕ από μια τόσο σοβαρή εκδήλωση που αφορούσε την πολιτιστική μας κληρονομία .

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙ? ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα παίρνουν με απευθείας ανάθεση από το εργοστάσιο κατασκευής, και τα παίρνουν από τον μικρο μαρακη.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΚΟΛΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ .
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΙΣΟ ΤΗ ΓΙΝΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Μα αν τα έπαιρναν με απευθείας ανάθεση από το εργοστάσιο, πως θα έβαζαν στην τσέπη φράγκα;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΟΜΠΙΝΑ - ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ? ΜΗΠΩΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.. ΝΑ ΚΑΘΕΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ.. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ..
PLOMMER

Ανώνυμος είπε...

άλλος με το κολονάκι μααααας